Zdroj: Pixabay
Rychlé a snadné skořicové svitky od nuly
Snadné skořicové závitky jsou klasickým pohodlným dezertem. Tyto chutné závitky jsou ideální pro příjemnou snídani nebo sladké pohoštění na deštivé odpoledne. Jsou plněné bohatou, lepkavou skořicovou směsí a přelité krémovou polevou. Příprava svitků je jednoduchá a při pečení naplní dům lahodnou vůní!
Ingredience
Na těsto:
- 1⁄2 šálek mléko
- 1⁄4 šálek masla
- 1⁄4 šálek cukr
- 21⁄4 lžíce Aktivního sušeného droždí
- 3 šálky Mouka (plus další na poprášení)
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- 1 vejce
Pro náplň:
- 1⁄2 šálek rozpuštěného másla
- 1 šálek hnědý cukr
- 2 pl skořice
Na polevu:
- 1 šálek Moučkový cukr
- 2 pl mléko
- 1⁄2 čajová lžička Vanilkový extrakt
Nejnovější letáky
Postup
Mléko zahřejte v malé pánvi, dokud nezačne jemně bublat, a pak ho stáhněte z ohně. Do mléka přidejte máslo, cukr a droždí a nechte 5 minut stát, dokud se droždí neaktivuje.
Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Do mouky a vejce vlijte mléčnou směs a vypracujte vláčné těsto. V případě potřeby přidejte více mouky.
Těsto vložte do vymazané mísy a přikryjte ho vlhkou utěrkou. Odstavte na teplé místo asi na 1 hodinu nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Těsto propracujte a na pomoučeném válu rozválejte na obdélník o tloušťce 1,5 cm. Potřete ho rozpuštěným máslem a bohatě posypte hnědým cukrem a skořicí.
Těsto pevně rozválejte na delší straně. Nakrájejte ho na kousky o velikosti 2 cm a vložte je do vymazané zapékací mísy.
Pečte při 190 °C (375 °F) 20-25 minut nebo dozlatova.
Zatímco se svitky pečou, vyšlehejte v malé misce moučkový cukr, mléko a vanilkový extrakt na polevu. Teplé svitky před podáváním pokapejte polevou.