INZERCE
Rychlá ryba v těstíčku
Křupavá ryba v těstíčku recept je ideální recept pro milovníky mořských plodů. Ryba je krásně chřestivá zvenčí, šťavnatá uvnitř a chutná skvěle. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a je ideální pro rodinný oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 filéčka z ryby (např. treska, losos sumec)
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 100 ml piva
- sůl a pepř
- olej na smažení
- Citronové klínky pro podávání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Nejprve si připravíme těstíčko. Do mísy vložíme mouku, sůl, trochu pepře a rozšlehané vejce. Vše promícháme a postupně přidáme pivo. Těsto by mělo mít konzistenci husté smetany.
2. Krok
Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Každý kousek posolíme, opepříme a obalíme v těstíčku.
3. Krok
Na pánvi rozehřejeme hodně oleje. Rybu smažíme z obou stran dozlatova.
4. Krok
Hotovou rybu v těstíčku necháme okapat na papírovém ubrousku a poté podáváme s citronovými klínky.