Zdroj: Pixabay : AlbanyColley
Rychlá houbová smetanová omáčka
Tento recept na rychlou a krémovou houbovou omáčku je skutečnou lahůdkou pro všechny milovníky hub. Omáčka se hodí k jakémukoli druhu těstovin, ale lze ji použít i jako přílohu k masu. Tento recept jsem dělala už mnohokrát a vždycky se povedl. Je snadný na přípravu a jeho chuť je prostě nesrovnatelná.
Ingredience
- 500 g Houby
- 2 malé Cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml Cream
- 2 KL máslo
- sůl a pepř
- čerstvá petržel
- Volitelně: bílé víno
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na houbovou omáčku nejprve očistěte houby a nakrájejte je na plátky. Doporučuji houby pouze otřít kuchyňským papírem a nečistit je pod tekoucí vodou, jinak by nasály příliš mnoho vody.
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek do průsvitna.
Přidejte houby a smažte je asi 5 minut, dokud neztratí tekutinu. Tip: Houby nesolte příliš brzy, jinak ztratí ještě více vody.
Případně lze nyní přidat kapku bílého vína a povařit, aby omáčka získala větší hloubku.
Přidejte smetanu, osolte a opepřete a omáčku několik minut povařte, dokud nezesvětlá.
Nakonec do houbové omáčky vmíchejte nadrobno nasekanou petrželku a podávejte. Použijte k jakýmkoli pokrmům, například k těstovinám nebo masovým jídlům.