Zdroj: Pixabay: vika-imperia550
Rychlá a snadná marináda na steaky
Tento rychlý recept na marinádu na steaky je neuvěřitelně jednoduchý, ale hovězímu masu dodá takovou hloubku chuti, že skutečně obohatí jeho přirozenou chuť.
Ingredience
- 1⁄2 šálek sojové omáčky
- 1⁄2 šálek olivového oleje
- 1⁄4 šálek citronové šťávy
- 1⁄4 šálek worcestrové omáčky
- 1 polévková lžíce česnekového prášku
- 1 polévková lžíce sušené bazalky
- 2 lžíce Sušené petrželové vločky
- 1 čajová lžička Mletého bílého pepře
- 1 polévková lžíce Mletého česneku
- 4 Steaky rib-eye
Nejnovější letáky
Postup
Ve středně velké míse smíchejte sójovou omáčku, olivový olej, citronovou šťávu a worcesterskou omáčku. Rychlým šleháním zajistíte, že se olej a citronová šťáva důkladně spojí, protože mají tendenci se oddělovat.
Poté do tekuté směsi přidejte česnekový prášek, sušenou bazalku, sušenou petrželku a bílý pepř. Nezapomeňte míchat, protože práškové přísady se usazují na dně.
Jakmile se marináda dobře spojí, přidejte prolisovaný česnek. Ten je lepší přidat jako poslední, aby se vám nelepil na stěny mísy.
Steaky vložte do zipového sáčku a přelijte je marinádou. Ujistěte se, že jsou steaky dobře obalené, a nechte je alespoň 2 hodiny odpočívat v chladničce. Zjistil jsem, že marinování přes noc chuť ještě více zintenzivní.
Až přijde čas na přípravu, vyjměte steaky z marinády a zbytky vyhoďte. Je důležité, abyste marinádu nepoužívali znovu, aby nedošlo ke křížové kontaminaci. Steaky grilujte 7 minut z každé strany nebo dokud nedosáhnou požadované propečenosti.