Zdroj: UroshPetrovic from Getty Images
Rybí vývar
Pečlivě připravený rybí vývar je jedním z hlavních základů kuchyně.
Ingredience
- 1 kg rybích hlav a kostí
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 kus mrkve
- 2 kus cibule
- 1 kus pórek
- dle chuti sůl a pepř
- několik kuliček nového koření
- bobkový list
- pár větviček petrželky
Nejnovější letáky
Postup
Zahřejte olej v hrnci na mírném ohni. Podle své zkušenosti vám doporučím, že rybí kosti by měly být dobře opečeny, než přidáte zeleninu. Tento krok pomáhá vytvořit hlubší chuť vývaru.
Po opečení kostí přidejte nasekanou mrkev, cibuli a pórek. Zašumí to jako hodinky na starém stolu, ale neděste se, to je jen znak, že se všechny chutě propojují.
Po deseti minutách směsi v hrnci přidejte vodu, dovolte všechnu zeleninu a koření pokrýt. Osolte a opepřete. Nezapomeňte v tuto chvíli přidat ještě nové koření a bobkový list.
Vařte na mírném ohni asi dvě hodiny.
Jakmile je vývar hotov, přeceďte ho, aby jste se zbavili kostí a zeleniny. Tím dostanete čistý rybí vývar. Pokud chcete, můžete ho osvěžit se špetkou citronu.