INZERCE

Zdroj: UroshPetrovic from Getty Images

Rybí vývar

Pečlivě připravený rybí vývar je jedním z hlavních základů kuchyně.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg rybích hlav a kostí Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 kus mrkve Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 1 kus pórek Přidáno do
  • dle chuti sůl a pepř Přidáno do
  • několik kuliček nového koření Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • pár větviček petrželky Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Zahřejte olej v hrnci na mírném ohni. Podle své zkušenosti vám doporučím, že rybí kosti by měly být dobře opečeny, než přidáte zeleninu. Tento krok pomáhá vytvořit hlubší chuť vývaru.

2. Krok

Po opečení kostí přidejte nasekanou mrkev, cibuli a pórek. Zašumí to jako hodinky na starém stolu, ale neděste se, to je jen znak, že se všechny chutě propojují.

3. Krok

Po deseti minutách směsi v hrnci přidejte vodu, dovolte všechnu zeleninu a koření pokrýt. Osolte a opepřete. Nezapomeňte v tuto chvíli přidat ještě nové koření a bobkový list.

4. Krok

Vařte na mírném ohni asi dvě hodiny.

5. Krok

Jakmile je vývar hotov, přeceďte ho, aby jste se zbavili kostí a zeleniny. Tím dostanete čistý rybí vývar. Pokud chcete, můžete ho osvěžit se špetkou citronu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty