Zdroj: Jess Lessard Photography by Getty Images
Rosenkohl aus dem Ofen
Dieses köstliche Rosenkohlrezept ist einfach zuzubereiten und perfekt für ein gesundes, herbstliches Abendessen. Der Rosenkohl wird mit Olivenöl, Salz und Pfeffer gewürzt und im Ofen geröstet, bis er knusprig und goldbraun ist.
Ingredience
- 1 kilogramme Růžičková kapusta
- 3 Lžíce olivový olej
- 1 Čajová lžička sůl
- 1 Čajová lžička černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
1. Při přípravě růžičkového kelu v troubě předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia. Plech vyložte pečicím papírem.
2. Očistěte růžičkovou kapustu, odstraňte vnější listy a rozpůlte ji. Dejte na připravený plech.
3. Zakápněte růžičkovou kapustu olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Vše dobře promíchejte, aby byla růžičková kapusta rovnoměrně dochucená.
4. Pečte květák 20-25 minut v troubě, dokud není křupavý a zlatohnědý. Jednou promíchejte, abyste se ujistili, že se rovnoměrně peče.
5. Vyndat ze trouby opečené růžičky kapusty a podávat jako přílohu k svátečnímu jídlu.