Zdroj: jmiks from Getty Images
Rizoto z houby Lošák zprohýbaný
Recept na chutné hubové rizoto z houby Lošák zprohýbaný. Má silný protirakovinný účinek.
Ingredience
- 300 g rýže Carnaroli nebo Arborio
- 600 g hříbu Lošák
- 100 g Parmezánu
- 1 Lžíce masla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 ml suchého bílého vína
- 1 l drůbežího vývaru
- sůl a pepř
- olivový olej
- Petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Hříby nejdříve očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pak je na pánvi podusíme na olivovém oleji, dokud neuvolní všechnu vodu. To je jeden ze způsobů, jak dosáhnout intenzivní chuti v rizotu.
V nové hrnci si na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli s česnekem, dokud nezačne zlátnout. Pak přidáme rýži a osmahneme ji, dokud nezačne sklenět.
Poté projeleme rýži bílým vínem. Do rýže přidáváme postupně vývar a mícháme, dokud rýže vývar neabsorbuje. Během tohoto procesu je důležité rýži stále míchat, aby se nepřipálila.
Jakmile rýže absorbovala celý vývar, přidáme do ní hříby. Přidávání hříbů na konci smažení zajišťuje, že se zachová jejich chuť a struktura.
Nakonec vše dochutíme solí a pepřem podle potřeby a přidáme nastrouhaný Parmezán.
Pokrm podáváme posypaný petrželkou, která dodá finálnímu jídlu pěkný estetický efekt.