Zdroj: teine from Getty Images
Rizoto s rajčaty
Rajčatové rizoto je vynikající jídlo, které je stejně dobré jako příloha k masu i jako samostatný pokrm. Kombinace čerstvých rajčat, chutné rýže a kvalitního parmazánu z něj dělá ideální pokrm pro letní večeři.
Ingredience
- 1 cibule
- 2 Karafiáty Česnek
- 1 lžíce Olivové oleje
- 1 lžíce Olivové oleje
- 1 kontejnery rýže na rizoto
- 1⁄2 Pohár Bílé víno
- 4 šálky Zeleninový vývar
- 4 ks Zralá rajčata
- 1⁄2 Pohár Strouhaný parmazán
- sůl a pepř podle chuti
- Několik lístků bazalky na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání je smažte, dokud nezměknou a nezprůsvitní.
Přidejte rýži a za stálého míchání ji smažte asi 2 minuty.
Poté přidejte víno a za stálého míchání vařte, dokud se zcela nevstřebá.
Přidejte 1 šálek vývaru a za častého míchání vařte, dokud rýže vývar nevstřebá. Tento postup opakujte a přidávejte po jednom šálku vývaru, dokud rýže nezměkne, ale zůstane al dente. To by mělo trvat asi 20-25 minut.
Mezitím oloupejte rajčata od slupky, odstraňte semínka a nakrájejte je na malé kousky. Přidejte je k rýži na posledních 5 minut vaření.
Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán, podle chuti osolte a opepřete a promíchejte, aby se ingredience spojily.
Rizoto podávejte ozdobené lístky bazalky.