Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Rizoto s kuřecím masem
Recept na rizoto s kuřecím masem, vhodné jako rychlý oběd nebo večeře během pracovního týdne.
Ingredience
Hlavní
- 200 g arborio rýže
- 500 g kuřecí prsa
- 1 kus střední cibule
- 2 Lžíce máslo
- 100 ml bílé víno
Vývar
- 11⁄2 l kuřecí vývar
Ke grilování
- 50 g parmezán
Nejnovější letáky
Postup
Připravte si všechny přísady.
Do hrnce vložte vývar, přiveďte k varu a pak ho nechte na mírném ohni, aby byl horký. Rýže budou v tomto vývaru vařeny.
Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte posekanou cibuli a osmahněte, až do změkčení.
Přidejte kuřecí prsa nakrájené na malé kousky a osmažte do zlatova.
Přidejte rýži a míchejte, dokud nebude rýže průhledná a lehce opečená.
Přilijte víno a nechte ho vypařit.
Pomalým přiléváním horkého vývaru do rýže a neustálým mícháním ji vařte, až se rýže skoro vsákne. Pak přidejte další vývar a opakujte, dokud není rýže šťavnatá, ale stále pevná. Celý proces by měl trvat asi 20 minut.
Na závěr do rizota vmíchejte parmezán a podávejte horké.