INZERCE

Zdroj: IriGri8 from Getty Images

Rizoto s černou čočkou a artyčokem

Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit lahodné a zdravé jídlo. Rizoto s černou čočkou je bohaté na bílkoviny a vlákninu, zatímco artyčoky jsou skvělým zdrojem antioxidantů.

INZERCE

Ingredience

porce
4

rizoto

  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 200 g černá čočka Přidáno do
  • 200 g rýže pro rizoto (arborio) Přidáno do
  • 100 ml bílé víno Přidáno do
  • 1 l zeleninový vývar Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 80 g parmezán Přidáno do

artyčoky

  • 4 Kusy artyčoky v oleji Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 1 Lžíce citronová šťáva Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

V pánvi na středním ohni zahřejte dvě lžíce olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud nebude měkká a průsvitná.

2. Krok

Přidejte černou čočku a rýži, smažte 2 minuty a poté přidejte bílé víno. Směs vařte, dokud víno téměř nevypaří.

3. Krok

Postupně přidávejte zeleninový vývar, po malých dávkách, a přitom stále míchejte. Takto pokračujte po dobu asi 20 minut, dokud rýže a čočka nebudou měkké.

4. Krok

Během vaření rizota připravte artyčoky. Artyčoky nakrájejte na čtvrtiny a orestujte je na pánvi s lžící olivového oleje. Přidejte citrónovou šťávu a promíchejte.

5. Krok

Do hotového rizota vmíchejte máslo a parmezán. Promíchejte, dokud se máslo a sýr nerozpustí a rizoto nezíská krémovou konzistenci.

6. Krok

Hotové rizoto podávejte s artyčoky. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty