Zdroj: IriGri8 from Getty Images
Rizoto s černou čočkou a artyčokem
Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit lahodné a zdravé jídlo. Rizoto s černou čočkou je bohaté na bílkoviny a vlákninu, zatímco artyčoky jsou skvělým zdrojem antioxidantů.
Ingredience
rizoto
- 1 kus cibule
- 2 Lžíce olivový olej
- 200 g černá čočka
- 200 g rýže pro rizoto (arborio)
- 100 ml bílé víno
- 1 l zeleninový vývar
- 50 g máslo
- 80 g parmezán
artyčoky
- 4 Kusy artyčoky v oleji
- 2 Lžíce olivový olej
- 1 Lžíce citronová šťáva
Nejnovější letáky
Postup
V pánvi na středním ohni zahřejte dvě lžíce olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud nebude měkká a průsvitná.
Přidejte černou čočku a rýži, smažte 2 minuty a poté přidejte bílé víno. Směs vařte, dokud víno téměř nevypaří.
Postupně přidávejte zeleninový vývar, po malých dávkách, a přitom stále míchejte. Takto pokračujte po dobu asi 20 minut, dokud rýže a čočka nebudou měkké.
Během vaření rizota připravte artyčoky. Artyčoky nakrájejte na čtvrtiny a orestujte je na pánvi s lžící olivového oleje. Přidejte citrónovou šťávu a promíchejte.
Do hotového rizota vmíchejte máslo a parmezán. Promíchejte, dokud se máslo a sýr nerozpustí a rizoto nezíská krémovou konzistenci.
Hotové rizoto podávejte s artyčoky. Dobrou chuť!