Recept na zmrzlinu
Recept na zmrzlinu je jednoduchý a můžete si vybrat z mnoha variant, od klasických jako vanilková nebo čokoládová, až po extravagantní příchutě jako malinový cheesecake nebo čokoládový karamel s ořechy.
Ingredience
- 500 ml smetany ke šlehání
- 200 g kryštálového cukru
- 4 žloutky
- 2 lžíce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- čokoláda
- ovoce
- Ořechy
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte žloutky a cukr, dokud nedosáhnete světle žluté barvy a hladké konzistence.
Přidejte smetanu ke šlehání a vanilkový extrakt a šlehejte do tuha.
Pokud chcete připravit čokoládovou zmrzlinu, přidejte kakaový prášek a důkladně vše promíchejte, dokud se kakaový prášek zcela nerozpustí.
Přidejte další přísady podle své potřeby, například nakrájenou čokoládu nebo mandle.
Směs nalij do nádoby vhodné pro mražení a nechte zmrzlinu zamrazit po dobu nejméně 4 hodin.
Před podáváním nezapomeňte zmrzlinu vyjmout z mrazáku a nechte ji několik minut stát, aby byla měkká snadno se dala jíst.