Zdroj: ifiStudio for Adobe Stock
Recept na strojové sušenky
Křehké sušenky jsou pro nás každoročně součástí vánočního období. Čerstvě vytažené z trouby a ještě teplé jsou opravdovou pochoutkou. Po vytvarování v mlýnku na maso získají charakteristický design, který je činí tak výjimečnými. S následujícím návodem nebylo nikdy tak snadné vykouzlit domácí sušenky.
Ingredience
- 250 g máslo
- 200 g cukr
- 1 Balíček vanilkový cukr
- 4 žloutek
- 500 g Mouka
- 2 KL prášek do pečiva
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li upéct chlebíčky z mlýnku na maso, dejte máslo, cukr a vanilkový cukr do mísy a míchejte, dokud nevznikne krémová směs. Podle mých zkušeností se vlažné máslo snáze a rovnoměrněji spojí s cukrem.
Nyní přidejte žloutky a vše znovu důkladně promíchejte. Těsto je tak krásně hladké a získá sametovou strukturu.
V samostatné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji přidávejte do směsi másla, cukru a vajec a promíchejte. Všimněte si, že těsto je nyní tužší. Ale nebojte se, to je tak akorát.
Těsto prochází mlýnkem na maso po částech. Zjistila jsem, že se mi osvědčilo nástavec mlýnku předem dobře poprášit moukou. Díky tomu se těsto mnohem snadněji obrací.
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Chlebíčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě asi 10 minut.
Když jsou koláčky zlatavě hnědé, vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
Tento recept ráda připravuji ve svátečním období. Pomáhat může celá rodina a výsledek je prostě vynikající. Někdy posypu chlebíčky moučkovým cukrem do sytosti.