Zdroj: Itsymin Credit: Getty Images
Recept na brambory Macaire
Brambory Macaire jsou pro mě skutečným objevem. Jsou pojmenované po Alexandru Macairovi, nápaditém kuchaři z 19. století. Tento výtečně ochucený bramborový pokrm je ve skutečnosti velmi jednoduchý a vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Nejraději ho vařím s rodinou o víkendu, kdy si všichni můžeme udělat čas a společně si pochutnat. S trochou cviku budete mít recept na chutnou přílohu ve svém kuchařském repertoáru raz dva!
Ingredience
- 1 kg Moučné brambory
- sůl a pepř
- muškátový oříšek
- 1 žloutek
- 50 g máslo
- rostlinný olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Brambory Macaire nejprve uvařte v osolené vodě doměkka. Malá rada: brambory je lepší vařit vcelku, aby neabsorbovaly příliš mnoho vody.
Po uvaření nechte brambory vychladnout a poté je oloupejte. Brambory rozmačkejte vidličkou a vytvořte rovnoměrné těsto.
Bramborové těsto osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Ze zkušenosti vím, že muškátový oříšek je klíčem k fantastické chuti, takže s ním příliš nešetřete!
Přidejte žloutek a máslo a dobře promíchejte. Upozorňujeme, že máslo by mělo být studené, aby se zajistila lepší konzistence.
Z bramborové směsi vytvarujte plátky a osmažte je v rozpáleném oleji na pánvi z obou stran dozlatova. Je důležité, aby byl olej opravdu horký, jinak brambory nasáknou příliš mnoho tuku a nebudou opravdu křupavé.
Brambory Macaire ihned podávejte a pochutnejte si!