INZERCE

Zdroj: Itsymin Credit: Getty Images

Recept na brambory Macaire

Brambory Macaire jsou pro mě skutečným objevem. Jsou pojmenované po Alexandru Macairovi, nápaditém kuchaři z 19. století. Tento výtečně ochucený bramborový pokrm je ve skutečnosti velmi jednoduchý a vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Nejraději ho vařím s rodinou o víkendu, kdy si všichni můžeme udělat čas a společně si pochutnat. S trochou cviku budete mít recept na chutnou přílohu ve svém kuchařském repertoáru raz dva!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Moučné brambory Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • muškátový oříšek Přidáno do
  • 1 žloutek Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • rostlinný olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Brambory Macaire nejprve uvařte v osolené vodě doměkka. Malá rada: brambory je lepší vařit vcelku, aby neabsorbovaly příliš mnoho vody.

2. Krok

Po uvaření nechte brambory vychladnout a poté je oloupejte. Brambory rozmačkejte vidličkou a vytvořte rovnoměrné těsto.

3. Krok

Bramborové těsto osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Ze zkušenosti vím, že muškátový oříšek je klíčem k fantastické chuti, takže s ním příliš nešetřete!

4. Krok

Přidejte žloutek a máslo a dobře promíchejte. Upozorňujeme, že máslo by mělo být studené, aby se zajistila lepší konzistence.

5. Krok

Z bramborové směsi vytvarujte plátky a osmažte je v rozpáleném oleji na pánvi z obou stran dozlatova. Je důležité, aby byl olej opravdu horký, jinak brambory nasáknou příliš mnoho tuku a nebudou opravdu křupavé.

6. Krok

Brambory Macaire ihned podávejte a pochutnejte si!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty