INZERCE

Zdroj: belkolev for Freepik

Recept na bažanta s bramborovou kaší

Tradiční podzimní pokrm, bažant, je v tomto receptu připraven jednoduše, ale přitom elegantně. Pták je naplněn čerstvými bylinkami a kořením a peče se v troubě, dokud není měkký a šťavnatý.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Pro bažanta

  • 1 Kus Bažant Přidáno do
  • 1 KL olivový olej Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 1 Štipka pepř Přidáno do
  • 2 zvazek Rozmarýn Přidáno do
  • 2 zvazek Tymián Přidáno do
  • 3 Stroužky česneku česnek Přidáno do

Pro přílohu

  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 200 g Zelenina dle výběru Přidáno do
  • 1 KL máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Pro recept na bažanta předehřejte troubu na 180°C. Bažanta osolte a opepřete zvenku i zevnitř.

2. Krok

Naplňte bažanta větvičkami rozmarýnu a tymiánu, stejně jako česnekem a sváže ho.

3. Krok

Zahřejte olivový olej na pánvi a opečte bažanta ze všech stran, dokud není lehce zezlátnutý.

4. Krok

Položte bažanta na pánvi a pečte ho v troubě asi 60 minut, nebo dokud nebude propečený.

5. Krok

Zatímco bažant se vaří, vařte brambory v hrnci s osolenou vodou. Jakmile jsou brambory hotové, rozmačkejte je s máslem na pyré.

6. Krok

Duste zeleninu v samostatném hrnci, dokud není hotová.

7. Krok

Podávejte bažanta s bramborovou kaší a zeleninou. Dobrou chuť! Velmi speciální jídlo na oslavu!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty