Zdroj: belkolev for Freepik
Recept na bažanta s bramborovou kaší
Tradiční podzimní pokrm, bažant, je v tomto receptu připraven jednoduše, ale přitom elegantně. Pták je naplněn čerstvými bylinkami a kořením a peče se v troubě, dokud není měkký a šťavnatý.
Ingredience
Pro bažanta
- 1 Kus Bažant
- 1 KL olivový olej
- 1 Štipka sůl
- 1 Štipka pepř
- 2 zvazek Rozmarýn
- 2 zvazek Tymián
- 3 Stroužky česneku česnek
Pro přílohu
- 500 g Brambory
- 200 g Zelenina dle výběru
- 1 KL máslo
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na bažanta předehřejte troubu na 180°C. Bažanta osolte a opepřete zvenku i zevnitř.
Naplňte bažanta větvičkami rozmarýnu a tymiánu, stejně jako česnekem a sváže ho.
Zahřejte olivový olej na pánvi a opečte bažanta ze všech stran, dokud není lehce zezlátnutý.
Položte bažanta na pánvi a pečte ho v troubě asi 60 minut, nebo dokud nebude propečený.
Zatímco bažant se vaří, vařte brambory v hrnci s osolenou vodou. Jakmile jsou brambory hotové, rozmačkejte je s máslem na pyré.
Duste zeleninu v samostatném hrnci, dokud není hotová.
Podávejte bažanta s bramborovou kaší a zeleninou. Dobrou chuť! Velmi speciální jídlo na oslavu!