INZERCE

Zdroj: Zdeno_Kajzr from Getty Images

Rebarborová marmeláda s jahodami

Tuto lahodnou rebarborovou marmeládu s jahodami můžete využít jako doplněk k pečivu na snídani, nebo jako nádivku do koláčů a dortů. Je to skvělý a chutný způsob, jak využít sezónní ovoce.

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 500 g rebarbora Přidáno do
  • 500 g Jahody Přidáno do
  • 500 g cukr Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Rebarboru očistěte, nakrájejte na menší kousky a dejte do velkého hrnce.

2. Krok

Jahody omyjte, odstraňte stopky a přidejte k rebarboře.

3. Krok

Přidejte cukr a šťávu z citronu a vše promíchejte.

4. Krok

Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 45 minut, dokud směs nezhoustne. Občas promíchejte, aby marmeláda nepřipalovala.

5. Krok

Hotovou marmeládu rozdělte do předem vy sterilizovaných sklenic, zavřete a nechejte zcela vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty