INZERCE
Zdroj: Zdeno_Kajzr from Getty Images
Rebarborová marmeláda s jahodami
Tuto lahodnou rebarborovou marmeládu s jahodami můžete využít jako doplněk k pečivu na snídani, nebo jako nádivku do koláčů a dortů. Je to skvělý a chutný způsob, jak využít sezónní ovoce.
INZERCE
Ingredience
porce
3
- 500 g rebarbora
- 500 g Jahody
- 500 g cukr
- 1 ks citron
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Rebarboru očistěte, nakrájejte na menší kousky a dejte do velkého hrnce.
2. Krok
Jahody omyjte, odstraňte stopky a přidejte k rebarboře.
3. Krok
Přidejte cukr a šťávu z citronu a vše promíchejte.
4. Krok
Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 45 minut, dokud směs nezhoustne. Občas promíchejte, aby marmeláda nepřipalovala.
5. Krok
Hotovou marmeládu rozdělte do předem vy sterilizovaných sklenic, zavřete a nechejte zcela vychladnout.