Ravioli plněné masem
Ravioli jsou italské těstoviny plněné mletým masem a nastrouhaným parmezánem.
Ingredience
- 3 ks Plátky pancetty
- 3 ks stroužky česneku
- 227 g mleté maso
- 1⁄2 čl Suché listy oregana
- 125 ml Nasekaná petrželová nať
- 1⁄4 šálky parmazán
- 1⁄2 čl Sůl
- 2 ks žloutek
Nejnovější letáky
Postup
Na pánvi opečeme pancettu.
Zdroj: Youtube
Po chvíli přidáme k pancettě mleté maso s česnekem.
Zdroj: Youtube
Mleté maso ochutíme solí a oregánem. Vaříme přibližně 8 minut.
Zdroj: Youtube
Později do směsi přidáme nasekanou petrželovou natě a nastrouhaný sýr.
Zdroj: Youtube
Takto připravenou masovou směs necháme chvíli vychladit a poté do ní zamícháme žloutky.
Zdroj: Youtube
Na přípravu ravioli použijeme formu určenou k tomu. Položíme do ní jeden plát těsta, který naplníme masovou směsí. Těsto mezi náplní potřeme rozšlehaným vejcem.
Zdroj: Youtube
Na vrch položíme druhý plát cesty a válečkem dobře projdeme shora dolů.
Zdroj: Youtube
Často vysypeme z formy a jednotlivé čtverečky vystřihneme.
Zdroj: Youtube
Ravioli necháme sušit na vzduchu alespoň 4 hodiny. Mražené vydrží až měsíc.
Ravioli vaříme ve slané vodě přibližně 5 minut, respektive dokud nevyplavou na vrch.