Zdroj: Pixabay
Rajčatový krém
Rajčatový krém je klasická polévka, která zahřeje v chladných dnech a osvěží v horkém létě. Svojí jednoduchostí a rychlou přípravou potěší každého milovníka polévek.
Ingredience
- 1 kg zralých rajčat
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 Lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička cukru
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 Lžíce smetany
- Bazalka na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravme zeleninu - rajčata umyjeme a pokrájíme na čtvrtiny, cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno.
Na olivovém oleji na pánvi osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek a kousky rajčat. Zeleninu dusíme, dokud rajčata nezačnou pustit šťávu.
Přidáme do pánve cukr, sůl a pepř a vše promícháme. Dusíme dalších pár minut.
Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 15 minut probublávat.
Poté mixujeme polévku dohladka pomocí tyčového mixéru. Pokud je polévka moc hustá, můžeme přidat trochu vody.
Do hotové polévky vmícháme smetanu a necháme ještě chvíli probublávat.
Polévku podáváme ozdobenou lístky bazalky.