INZERCE

Rajčata s mozzarellou

Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou recept. Toto jednoduché a výživné jídlo, známé také jako Caprese salát, je klasickým příkladem italské kuchyně. Je ideální jako lehké jídlo na horké letní dny nebo jako předkrm. Balzamikový ocet a bazalka dodávají této jednoduché kombinaci neuvěřitelný, plný chuťový výbuch.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 velká rajčata Přidáno do
  • 2 kulaté mozzarelly Přidáno do
  • Několik listů čerstvé bazalky Přidáno do
  • balzamikový ocet Přidáno do
  • Extra panenský olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Rajčata a mozzarellu nakrájejte na plátky.

2. Krok

Na talíř alternativně pokládejte plátky rajčat a mozzarelly. Mezi každou vrstvu přidejte list bazalky.

3. Krok

Přidejte trochu soli a pepře.

4. Krok

Pokapáte vše balzamikovým octem a olivovým olejem.

5. Krok

Nechejte jídlo chvíli odpočívat, aby se chutě propojily.

6. Krok

Podávejte samostatně jako lehké jídlo nebo jako předkrm ke grilovanému masu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty