INZERCE
Rajčata s mozzarellou
Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou recept. Toto jednoduché a výživné jídlo, známé také jako Caprese salát, je klasickým příkladem italské kuchyně. Je ideální jako lehké jídlo na horké letní dny nebo jako předkrm. Balzamikový ocet a bazalka dodávají této jednoduché kombinaci neuvěřitelný, plný chuťový výbuch.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 velká rajčata
- 2 kulaté mozzarelly
- Několik listů čerstvé bazalky
- balzamikový ocet
- Extra panenský olivový olej
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Rajčata a mozzarellu nakrájejte na plátky.
2. Krok
Na talíř alternativně pokládejte plátky rajčat a mozzarelly. Mezi každou vrstvu přidejte list bazalky.
3. Krok
Přidejte trochu soli a pepře.
4. Krok
Pokapáte vše balzamikovým octem a olivovým olejem.
5. Krok
Nechejte jídlo chvíli odpočívat, aby se chutě propojily.
6. Krok
Podávejte samostatně jako lehké jídlo nebo jako předkrm ke grilovanému masu.