Zdroj: JillWellington via Pixabay
Punč s vaječným likérem
Tento recept na vaječný punč pochází z USA a byl přenesen do Evropy. Punč s vaječným koňakem je v naší rodině klasikou, zejména v chladných zimních dnech. V každém šálku je hřejivý a příjemný, a když k nám přijdou hosté, je to vždycky hit. Kombinace vaječného koňaku, rumu a šlehačky vytváří neuvěřitelně krémovou a bohatou chuť.
Ingredience
- 500 ml Vaječný likér
- 1⁄2 l mléko
- 4 cl rum
- 200 ml šlehačka
- 1 vanilkový lusk
- 2 Lžíce cukr
- Skořice a muškátový oříšek na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu vaječného likérového punče zahřejte mléko v hrnci, ale dejte pozor, aby se nezačalo vařit. Tuto radu jsem se naučila od své babičky, aby se mléko nesrazilo nebo nepřipálilo.
Přidejte cukr a semínka z vanilkového lusku a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Odstavte pánev z ohně a opatrně přidejte vaječný koňak. To by mělo probíhat postupně a při každém přidání intenzivně míchat.
Nyní přidejte rum a znovu promíchejte.
Šlehačku ušlehejte v samostatné míse do tuha a opatrně ji vmíchejte do punče. Dávejte pozor, abyste šlehačku příliš nemíchali a zachovali její krémovou strukturu.
Punč s vaječným koňakem podávejte v žáruvzdorných sklenicích a posypte trochou skořice a muškátového oříšku.