:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/amH71aUcBfEyU3Gs_A55/3134c7a663deb3bc1e8109a6d3788e.jpeg)
Pudinkový řez
Jeden z nejoblíbenějších chlazených dortů. Tentokrát kombinace vanilkového a kakaového pudingu.
Ingredience
Suroviny
- 5 ks vejce
- 250 g hladká mouka
- 250 g moučkový cukr
- 1 bal vanilkový cukr
- 1 bal prášek do pečiva
- 1 dcl slunečnicový olej
- 1 dcl vlažná voda
- 1 l plnotučné mléko
- 1 bal vanilkový pudink
- 1 bal čokoládový pudink (prášek)
Krém
- 600 g šlehačka 40%
- 2 Balíčky vanilkový cukr
- Kakao
Nejnovější letáky
Postup
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem a vanilkovým cukrem. Šleháme dlouho, dokud nevypracujeme světle žlutou žloutkovou směs. Postupně přidáváme po lžících přesátou mouku spolu s práškem do pečiva, olej, vodu a zašleháme do směsi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/amH71aUcBfEyU3Gs_A55/2821ef720b99067ca669b0cac6f417.jpeg)
Odděleně vyšleháme bílky a poté je jemně vmícháme do směsi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/amH71aUcBfEyU3Gs_A55/a6b6abf7c110c0a662e1ada91066f2.jpeg)
Hotové těsto vlijeme na hluboký plech, vystlaný pečicím papírem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/amH71aUcBfEyU3Gs_A55/e043696e9a3314336119743d909ac7.jpeg)
Vanilkový a kakaový pudink připravíme každý zvlášť podle návodu na obalu a po lžících střídavě dáme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 25-30 minut. Pokud pečete na 3D vzduchu, doporučuji snížit teplotu na 170°C a péct kratší dobu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/amH71aUcBfEyU3Gs_A55/aaca56c20a3d32a0a478eb51d05ec0.jpeg)
Hotový koláč vyndáme z trouby a necháme pořádně vychladnout, než ho potřeme šlehačkou. Mezitím vyšleháme smetanu na šlehání. Jelikož jsem použila 40% smetanu, nepřidávala jsem do náplně mascarpone nebo smetanu na vaření. Šlehačkou potřeme vychladlý koláč a posypeme kůrou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/amH71aUcBfEyU3Gs_A55/6bc9a1632917f16bffb9133c5c2104.jpeg)
Nejlepší je nechat dort vychladnout ještě v lednici do dalšího dne. Dobrou chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/amH71aUcBfEyU3Gs_A55/b38a61e483712a91c7bf8bd1202c11.jpeg)