Zdroj: Summerstock for Pixabay
Přízdoba z čerstvé houbové omáčky
Houbová omáčka je skutečným vrcholem a v mé rodině je klasikou. Je to recept, který jsem v průběhu let zdokonalil a který se vždy dobře povede. Krémová konzistence, pikantní chuť hub a dokonalé koření dělají z této omáčky dokonalý doplněk k mnoha pokrmům. Ať už k těstovinám, masu nebo zelenině - houbová omáčka se vždycky hodí.
Ingredience
- 500 g čerstvé houby
- 1 malé Cibule
- 2 nakrájené stroužky česneku
- 2 Tablespoon olivový olej
- 200 ml Cream
- 100 ml bílé víno
- Sůl a černý pepř podle chuti
- čerstvý tymián nebo petržel na ozdobu (nepovinné).
Nejnovější letáky
Postup
Na houbovou omáčku nejprve očistěte houby a nakrájejte je na plátky. Poté nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Pokud jsou houby velmi velké, můžete je nakrájet na čtvrtky, abyste dosáhli rovnoměrných kousků.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a smažte ji do měkka, což obvykle trvá asi 5 minut. Nezahřívejte příliš silně, jinak by se cibule mohla spálit.
Přidejte nasekané stroužky česneku a smažte je další 2 minuty spolu s cibulí.
Nyní přidejte připravené houby a smažte je, dokud nezměknou. To může trvat 10-15 minut. Tip: nepřidávejte na pánev příliš mnoho hub najednou, jinak se budou více dusit než smažit.
Jakmile jsou houby uvařené, přilijte bílé víno a nechte ho zcela odpařit.
Nyní přilijte smetanu, snižte teplotu a nechte omáčku asi 10 minut vařit, dokud trochu nezhoustne.
Nakonec je osolte a opepřete. Je lepší nejprve pečlivě dochutit a pak v případě potřeby přidat další koření.
Při podávání posypte vegetariánskou houbovou omáčku čerstvými bylinkami. Dodají omáčce další chuť a vizuálně ji zvýrazní.