INZERCE

Pravé slovenské halušky s brynzou

Bryndzové halušky jsou klasickým slovenským národním jídlem. Tento tradiční pokrm se skládá z halušek ze surových brambor a bryndzy, což je speciální druh slovenského ovčího sýra. Jídlo se často podává s kousky slaniny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g brambor Přidáno do
  • 300 g hladké mouky Přidáno do
  • 150 g bryndzy (může se nahradit modrým sýrem nebo feta sýrem) Přidáno do
  • 200 g slaniny Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte mouku, vejce a sůl. Vše dohromady promíchejte a vypracujte těsto.

2. Krok

Voda ve velkém hrnci se solí se přivede k varu. Speciálním kuchyňským nástrojem (tzv. haluškářem) se do vroucí vody formují halušky.

3. Krok

Halušky vařte 3-5 minut po tom, co vyplavou na povrch.

4. Krok

Mezitím na pánvi osmažte nakrájenou slaninu.

5. Krok

Vypuštěné halušky smíchejte s rozdrobenou bryndzou a částí vypečené slaniny. Směs promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a neobalí halušky.

6. Krok

Bryndzové halušky podávejte teplé posypané zbylou slaninou. Brynzové halušky se slaninou a bryndzou jsou hotovy!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty