Zdroj: stockfotocz from Getty Images
Pravé italské rizoto s houbami
Toto pravé italské rizoto si ráda připravuji během pracovního týdne, protože je velmi jednoduché a rychlé.
Ingredience
- 1 kus cibule
- 2 stroužky Česnek
- 250 gramy Houby
- 4 šálky Rýže arborio
- 1 Pohár bílé víno
- 11⁄2 litrů Houbový nebo zeleninový vývar
- 50 gramy Máslo
- 100 gramy Strouhaný parmazán
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Na pánvi na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Zkušenost mi ukázala, že pro chuť je důležité přidat česnek a cibuli na pánev současně.
Přidejte nakrájené houby a restujte je se solí a pepřem, dokud nezačnou pouštět vodu.
Přidejte rýži a 2 minuty ji na pánvi restujte, aby se prohřála a aby mohla nasát chutě z pánve.
Přidejte sklenici vína a počkejte, až se odpaří.
Postupně přidávejte vývar, dobře míchejte a přidávejte další naběračky, dokud se předchozí vývar nevstřebá.
Když se všechen vývar vstřebá a rýže je téměř hotová, přidejte máslo a parmazán a dobře promíchejte.
Před podáváním nechte rizoto 2 minuty odpočinout, samozřejmě nesmí vychladnout - podávejte ho ještě horké.