INZERCE

Zdroj: stockfotocz from Getty Images

Pravé italské rizoto s houbami

Toto pravé italské rizoto si ráda připravuji během pracovního týdne, protože je velmi jednoduché a rychlé.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 250 gramy Houby Přidáno do
  • 4 šálky Rýže arborio Přidáno do
  • 1 Pohár bílé víno Přidáno do
  • 112 litrů Houbový nebo zeleninový vývar Přidáno do
  • 50 gramy Máslo Přidáno do
  • 100 gramy Strouhaný parmazán Přidáno do
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Na pánvi na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Zkušenost mi ukázala, že pro chuť je důležité přidat česnek a cibuli na pánev současně.

2. Krok

Přidejte nakrájené houby a restujte je se solí a pepřem, dokud nezačnou pouštět vodu.

3. Krok

Přidejte rýži a 2 minuty ji na pánvi restujte, aby se prohřála a aby mohla nasát chutě z pánve.

4. Krok

Přidejte sklenici vína a počkejte, až se odpaří.

5. Krok

Postupně přidávejte vývar, dobře míchejte a přidávejte další naběračky, dokud se předchozí vývar nevstřebá.

6. Krok

Když se všechen vývar vstřebá a rýže je téměř hotová, přidejte máslo a parmazán a dobře promíchejte.

7. Krok

Před podáváním nechte rizoto 2 minuty odpočinout, samozřejmě nesmí vychladnout - podávejte ho ještě horké.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty