INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pravé domácí špecle (spätzle)

Domácí špetzle, nebo také spätzle, jsou typickým pokrmem pro Německo a Rakousko. Je to jednoduchá a rychlá příloha, která se hodí k masovým pokrmům nebo s omáčkami. Dají se připravit z několika málo ingrediencí, které máte určitě doma.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 12 šálku mléka Přidáno do
  • voda na vaření Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V míse smícháme mouku, vejce, mléko a sůl do hladkého těsta.

2. Krok

Těsto necháme asi 15 minut odležet.

3. Krok

Mezitím si v hrnci připravíme osolenou vodu na vaření.

4. Krok

Těsto nalijeme do špachtle nebo do speciálního špetzle vařiče a odštipujeme kousky těsta do vařící vody.

5. Krok

Vaříme asi 2-3 minuty nebo dokud špetzle nevyplavou na hladinu.

6. Krok

Vyjmeme špetzle a necháme okapat.

7. Krok

Podáváme s máslem nebo s omáčkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty