INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pravé bramborové halušky s brynzou

Tradiční recept na pravé bramborové halušky s brynzou, který je typický pro slovenskou kuchyni. Je to jednoduchý a chutný pokrm, který je vynikající samotný, ale můžete ho použít také jako přílohu k masu nebo zeleninovému guláši.

INZERCE
Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Recept najdete v tomto článku

Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Ingredience

porce
6
  • 1 kg brambor Přidáno do
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 250 g bryndzy slovenský ovčí sýr Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.

Brambory oloupejte, uvařte a nastrouhejte na jemno. Vodu, ve které brambory vařily, si nechte. Do misky dejte nastrouhané brambory, přidejte mouku, vejce, sůl a promíchejte vše dohromady. Těsto by mělo být hladké a pružné. Cibuli nakrájejte najemno. Přiveďte k varu vodu, ve které brambory vařily, pak lžící vytvarujte malé halušky a vkládejte je do vařící vody. Halušky vařte asi 10 minut. Mezitím na pánvi opražte na kostičky nakrájenou cibuli. Bryndzu nakrájejte na kostičky. Uvařené halušky vyjměte z vody a nechte je okapat. Smíchejte halušky s opraženou cibulí a bryndzou. Podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu nebo zeleninovému guláši.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty