INZERCE

Zdroj: RitaE from Pixaby

Povidla bez cukru

Toto povidlo bez cukru je můj oblíbený recept, který jsem zkoušela několikrát, když jsem hledala zdravější alternativu klasických povidel. Je sladké výhradně díky ovoce, nemusíte se obávat žádných přidaných cukrů. Navíc je to úžasný způsob, jak zužitkovat přebytek ovoce z letní a podzimní sklizně.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 2 kg ovoce (jablek, hrušek švestek broskví atd.) Přidáno do
  • 12 l vody Přidáno do
  • šťáva z citronu Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Nejdříve ovoce omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Při přípravě je důležité, aby bylo ovoce opravdu zralé a sladké, pak není potřeba přidávat žádný cukr. Pokud máte pocit, že by vaše povidlo mohlo být trochu kyselé, vyzkoušejte použít více hrušek nebo broskví.

2. Krok

Ovoce vložíme do velkého hrnce, přidáme vodu a citronovou šťávu. Vzrušením citronovou šťávu přidávám právě z toho důvodu, aby povidlo nehnědlo a aby mělo krásnou barvu. Necháme pomalu probublávat na mírném ohni.

3. Krok

Občas to promícháme, aby ovoce nespálilo. Budeme to dělat po dobu přibližně 3 hodin. V závislosti na druhu ovoce může být doba vaření různá - jablka a hrušky se vaří déle, zatímco švestky a broskve jsou rychlejší.

4. Krok

Když je ovoce dostatečně rozvařené, rozmixujeme ho do hladka. Měli bychom získat konzistenci klasického povidla. Pokud máte pocit, že je povidlo příliš tekuté, nebojte se, po vychladnutí zhoustne.

5. Krok

Hotové povidlo bez cukru můžeme konzumovat hned, nebo ho dáme do sklenic a uložíme do chladničky, kde vydrží několik týdnů.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty