INZERCE

Zdroj: Volodymyr Melnyk from Canva

Pomerančový likér

Výroba domácího pomerančového likéru je léty prověřený způsob využití sezónních citrusů. Při jeho pití si připadáte jako ve slunné Itálii, i když je za oknem šedivo a zima. Domácí likér má výjimečně intenzivní a přirozenou pomerančovou chuť a je ideální k podávání na závěr jídla, jako příloha k dezertům nebo jako přísada do jiných koktejlů.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 5 nepostříkaný pomeranče Přidáno do
  • 1 l Spirit Přidáno do
  • 800 g Cukr Přidáno do
  • 12 l vody Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Začněte přípravou pomerančů - měly by být dobře omyté a osušené. Opatrně oloupejte kůru z pomerančů - je důležité, abyste neoloupali bílou, hořkou vrstvu. K oloupání doporučuji použít co nejtenčí škrabku na zeleninu - měly by to být tenké proužky beze stop bílé dužiny.

2. Krok

Do velké sklenice přidejte pomerančovou kůru a zalijte ji lihem. Sklenici pevně uzavřete a odložte na tmavé a chladné místo na nejméně 2-4 týdny. Čas od času je dobré sklenicí zatřepat, aby se ingredience lépe spojily.

3. Krok

Po uplynutí této doby připravíme cukrový sirup. V hrnci s těžkým dnem smícháme cukr a vodu a za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup necháme vychladnout.

4. Krok

Poté se lihovina s pomeranči přecedí přes síto a následně přes husté plátno - potřebujeme opravdu čirou tekutinu.

5. Krok

Do scezené tekutiny přidejte vychlazený sirup, promíchejte a přelijte do láhve. Láhev pevně uzavřete.

6. Krok

Hotový likér by měl ještě asi 2 týdny stát, aby se složky mohly lépe spojit a harmonizovat. Po této době je likér připraven ke konzumaci!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty