INZERCE

Zdroj: Andres Carrera from Pexels

Pomalu pečená krůta s česnekem

Pomalu pečený krocan na česneku, který se hodí ke slavnostnímu obědu nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kus krůta Přidáno do
  • 1 kus šesnek Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu Přidáno do
  • 2 Lžíce nasekaného čerstvého tymiánu Přidáno do
  • 90 g masla Přidáno do
  • 2 kus pomeranče Přidáno do
INZERCE

Postup

360 min.
1. Krok

Krůtku omyjeme a usušíme. Pozor, je důležité, aby byla krůta úplně suchá předtím, abysme dosáhli krásně křupavé kůže.

2. Krok

Potřeme ji solí, pepřem, česnekem a čerstvými bylinkami. Zde platí, čím více česneku, tím lepší - chuť se při pomalém pečení stane měkčí a jemnější.

3. Krok

Rozpusťte máslo a přidejte šťávu z pomerančů. Touto směsí potřeme krůtu.

4. Krok

Krůtu vložíme do pekáče a pečeme asi 5-6 hodin při teplotě 160 stupňů. Po každé hodině krůtu potřeme směsí másla a pomerančové šťávy, aby se kůže neskřupla a maso zůstalo šťavnaté.

5. Krok

Po upečení krůtu necháme přibližně 20 minut odpočívat před servírováním - to vida bývalo moje chyba, pokud jsem krůtu rozřezal hned po vytažení z trouby, šťávy z maso vytekly a stalo se vysušeným.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

563 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty