Zdroj: Andres Carrera from Pexels
Pomalu pečená krůta s česnekem
Pomalu pečený krocan na česneku, který se hodí ke slavnostnímu obědu nebo večeři.
Ingredience
- 1 kus krůta
- 1 kus šesnek
- sůl a pepř
- 2 Lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 2 Lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 90 g masla
- 2 kus pomeranče
Nejnovější letáky
Postup
Krůtku omyjeme a usušíme. Pozor, je důležité, aby byla krůta úplně suchá předtím, abysme dosáhli krásně křupavé kůže.
Potřeme ji solí, pepřem, česnekem a čerstvými bylinkami. Zde platí, čím více česneku, tím lepší - chuť se při pomalém pečení stane měkčí a jemnější.
Rozpusťte máslo a přidejte šťávu z pomerančů. Touto směsí potřeme krůtu.
Krůtu vložíme do pekáče a pečeme asi 5-6 hodin při teplotě 160 stupňů. Po každé hodině krůtu potřeme směsí másla a pomerančové šťávy, aby se kůže neskřupla a maso zůstalo šťavnaté.
Po upečení krůtu necháme přibližně 20 minut odpočívat před servírováním - to vida bývalo moje chyba, pokud jsem krůtu rozřezal hned po vytažení z trouby, šťávy z maso vytekly a stalo se vysušeným.