Zdroj: botamochi from Getty Images
Polévka z hlávkového zelí
Je to jedna z těch polévek, kterou jsem dělala nespočetněkrát. Taková polévka z hlávkového zelí mi udělá radost v zimních dnech a je to jídlo, kde nechybí ani chuť, ani výživa.
Ingredience
- 1 kus menší hlávka zelí
- 1 kus velká mrkev
- 1 kus Petržel
- 1 kus celer
- 150 gramy anglické slaniny
- 1 kus cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce masla
- sůl, pepř
- 11⁄2 litrů vývaru
- 2 Lžíce hladké mouky
- petrželová nať
Nejnovější letáky
Postup
Zelí nasekáme na tenké nudličky. Nebojte se, může to být trochu náročné, ale výsledek stojí za to. 2. Slaninu nakrájíme na menší kousky a spolu s na drobno nakrájenou cibulí a česnekem orestujeme na rozehřátém másle.
Přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer a chvíli spolu restujeme.
Poté přidáme nasekané zelí. Zelí dusíme na mírné teplotě a občas promícháme, aby se nám nepřipálilo.
Když je zelí půl měkké, zaprášíme ho moukou, promícháme a zalejeme vývarem. Polévku dochutíme solí a pepřem.
Po uvaření ještě polévku zahustíme směsí vody a mouky a necháme probublat. Při podávání posypeme nasekanou petrželovou natí.