INZERCE

Zdroj: Jogy Abraham from Getty Images

Podmáslový chléb

Chléb z podmáslí je křehký a má jemnou, nasládlou chuť. Je ideální pro snídani nebo svačinu.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 g hladká mouka Přidáno do
  • 7 g Suché droždí Přidáno do
  • 50 g cukr Přidáno do
  • 1 štěpka sůl Přidáno do
  • 250 ml podmáslo Přidáno do
  • 240 ml mléko Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předběžně si připravíme ingredience. Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, sůl a suché droždí. Promícháme.

2. Krok

Podmáslo rozpustíme a přidáme do suchých ingrediencí, spolu s mlékem a vejcem.

3. Krok

Všechno důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, můžeme přidat trochu mléka.

4. Krok

Těsto necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.

5. Krok

Po vykynutí těsto přeneseme na pomoučněný pracovní povrch a vypracujeme chléb.

6. Krok

Troubu předehřejeme na 180°C. Chléb vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut, nebo dokud není chléb zlatohnědý.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Sušenky

20 recepty

Oběd

2788 recepty

V páře

213 recepty

Dršťky

118 recepty