INZERCE
Zdroj: Jogy Abraham from Getty Images
Podmáslový chléb
Chléb z podmáslí je křehký a má jemnou, nasládlou chuť. Je ideální pro snídani nebo svačinu.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 500 g hladká mouka
- 7 g Suché droždí
- 50 g cukr
- 1 štěpka sůl
- 250 ml podmáslo
- 240 ml mléko
- 1 vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Předběžně si připravíme ingredience. Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, sůl a suché droždí. Promícháme.
2. Krok
Podmáslo rozpustíme a přidáme do suchých ingrediencí, spolu s mlékem a vejcem.
3. Krok
Všechno důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, můžeme přidat trochu mléka.
4. Krok
Těsto necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
5. Krok
Po vykynutí těsto přeneseme na pomoučněný pracovní povrch a vypracujeme chléb.
6. Krok
Troubu předehřejeme na 180°C. Chléb vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut, nebo dokud není chléb zlatohnědý.