INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Plněný zelný list
Recept na lahodné plněné zelné listy s kysaným zelím. Listy se plní mletým masem.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 12 veľkých Listy zelí
- 1 kg Mleté vepřové maso
- 11⁄2 kg Kysané zelí
- 1 ks cibule
- 2 stroužky Česnek
- 1 šálek Rýže
- 1 ks vejce
- 3 pl papriky
- 500 ml Masový vývar
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
Na pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte rozdrcený česnek a osmahněte je dozlatova. Směs sundejte ze sporáku a nechte ji vychladnout.
2. Krok
Do mísy vložte mleté maso, vlažnou cibuli s česnekem, uvařenou rýži a vejce. Vše podle chuti osolte, opepřete a okořeňte paprikou. Maso důkladně promíchejte.
3. Krok
Zelné listy namočte na chvíli do vroucí vody, aby změkly. Položte na ně maso a srolujte je do zelných listů.
4. Krok
Zelné listy položte na dno rozehřáté pánve, ve které jste rozpustili trochu sádla. Přidejte nakrájené kysané zelí a zalijte je masovým vývarem.
5. Krok
Přikryjte a vařte na mírném ohni asi 2 hodiny. Podávejte teplé.