:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/63d7d00af90b6f6753ce8b26c92540.jpeg)
Plněná vepřová krkovice s opečenými brambory
V tomto receptu se podíváme, jak připravit kvalitní vepřovou krkovici plněnou špenátem, vejcem a šunkou, kterou budeme podávat s opečenými brambory s jarní cibulkou. Toto jídlo se skvěle hodí na nedělní oběd i sváteční tabuli
Ingredience
Suroviny
- 700 g krkovice vepřové
- 100 g parmské šunky
- 15 g Dijonská hořčice
- 2 g Rozmarýn
- potravinářský motouz na pečení
- Sůl a pepř
Na náplň
- 125 g čerstvého špenátu
- 1 The Onion červená
- 2 jarní cibulky
- máslo
- 1 vejce
Na brambory
- 1 kg brambor varný typ B
- 50 ml olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 5 g Rozmarýn
- 5 g Tymián
- 1 Červená Nakrájená cibule
- 2 nakrájené jarní cibulky
- Sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Očistíme si vepřovou krkovici a rozřízneme ji tak, aby se dala pěkně rozklepat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/abfa62d973c6a20dc68a78881e6d43.jpeg)
Oloupeme brambory, opláchneme je pod čistou vodou, překrojíme na menší kousky a dáme do zapékací mísy. Potřeme olivovým olejem, přidáme rozmarýn a okořeníme solí a pepřem. Mísu vložíme do trouby rozehřáté na 155 °C na 50 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/8dbc243716c6e908cfd07d1942c177.jpeg)
Mezitím, co se nám budou brambory péct, si připravíme náplň, kterou budeme potřebovat do vepřové rolády.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/681a19edf84457deaeccff6c801f12.jpeg)
Na másle orestujeme červenou cibuli spolu s česnekem, stačí jen zesklovatět. Poté přidáme čerstvý špenát, necháme jej vydusit do měkka a dáme stranou z pánve. Poté do stejné pánve vyklepneme jedno vejce, rozmícháme a spojíme se špenátem. Dochutíme solí a pepřem a dáme stranou vychladnout.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/45c9e4f6a0102ae9fbaab7da5c794e.jpeg)
3
Vezmeme si rozkrojenou vepřovou krkovici a opatrně, ale důkladně ji rozklepeme paličkou na maso, a to z obou stran tak, aby se nám maso roztáhlo a dalo se lehce zarolovat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/b40033841df35141fa82fa5fc36c31.jpeg)
Poté maso osolíme a okořeníme rozmarýnem a pepřem. Potřeme lehce dijonskou hořčicí a proložíme sušenou nebo dušenou šunkou. Na šunku vložíme připravenou chladnou náplň.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/928ad814c097f72ac603419e1720fc.jpeg)
4
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/f6af1fb7c83f7fbc6b0481bb800129.jpeg)
Vše opatrně zavineme do rolky, kterou poté ještě stáhneme pečicím provázkem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/1c1efad29fe570a2b9c1869de77699.jpeg)
5
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/a148eb6edc5aafb718d10951063665.jpeg)
Rozehřejeme si pánev s trochou oleje a zprudka a důkladně opečeme rolády ze všech stran. Takto opečené rolády přendáme do zapékací mísy a vložíme do předehřáté trouby k bramborám, teplotu již můžeme zvýšit na 180 °C a pečeme společně ještě 15 minut. Těsně před koncem přidáme k masu trochu másla a k bramborům nakrájenou červenou a jarní cibulku. Vše promícháme a popřípadě dochutíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/87e18d570fcb47edba303c56ad0126.jpeg)
6
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/eacaa0c5123c8d1dc6cf273304b1d3.jpeg)
Po upečení necháme maso ještě chvíli odpočinout, sundáme provázek a opatrně naporcujeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/4573e31296e089ee1a1ebe51ee9b13.jpeg)
Servírujeme společně s pečenými brambory s cibulkou a na závěr můžeme ještě dozdobit špenátovým olejem, který si připravíme ze zbytku čerstvého špenátu, olivového oleje, stroužku česneku a soli.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/80526771dfa71f3dba4d5a2850b644.jpeg)
Dobrou chuť
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Lh3-FBv5QgbZIl_65mhk/ab518c587caa402c4af0941fd2dc70.jpeg)