Pizza calzone
Pizza Calzone je klasická italská pizza, která je přeložena do poloviny a naplněna různými surovinami podle chuti. Tato pizza je skvělá na večeři nebo jako rychlý oběd.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 7 g sušeného droždí
- 300 ml teplé vody
- 2 Lžíce olivového oleje
- 200 g mozzarelly
- 100 g šunky
- 100 g salámu
- 200 g rajčatového protlaku
- Oregano podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Do velké mísy přidejte mouku, sůl a sušené droždí.
Přidejte teplou vodu a olivový olej, a zpracujte těsto. Když je těsto zpracované, vyndejte ho na pomoučněný povrch a hněťte asi 5 minut, než se stane hladkým a elastickým.
Těsto vložte zpět do mísy, přikryjte je a nechte kynout asi 1-2 hodiny, nebo dokud se nezdvojnásobí objem.
Předehřejte troubu na 220°C.
Těsto rozdělte na 4 stejné kusy a každý kus vyválejte na kruh.
Na jednu polovinu každého kruhu nanesete rajčatový protlak, posypte oreganem, přidejte šunku, salám a mozzarellu.
Přeložte druhou polovinu těsta přes náplň a okraje pečlivě stiskněte, aby se během pečení neotevřely.
Přeneste pizzy na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatohnědé.
Nechte pizzy chvíli vychladnout před podáváním, aby se náplň trochu zklidnila.
Dobrou chuť!