INZERCE
Zdroj: PatrikSlezak from Getty Images
Piškotový dort s ovocem a želatinou
Chutný piškotový dort s ovocem a želatinou, který je skvělou volbou, pokud máte chuť na něco sladkého.
INZERCE
Ingredience
porce
12
Těsto:
- 4 ks vejce
- 200 g krystalový cukr
- 100 ml olej
- 100 ml voda
- 1 ks Kypřící prášek
- 200 g mouka hladká speciální
Krém:
- 200 ml šlehačková smetana
- 400 g zakysaná smetana
- 250 g mascarpone
- 1 ks Želatina
- 3 ks Zlatý klásek
- Ovocný kompot
- 2 kus ztužovač šlehačky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Připravíme těsto. Žloutky ušleháme společně s křupavým cukrem.
2. Krok
Pak přidáme olej a vodu.
3. Krok
Těsto pečeme při 175°C přibližně 20 minut.
4. Krok
Krém: Smetanu vyšleháme a přidáme k ní kyselou smetanu, mascarpone a zahušťovače.
5. Krok
Krém namažeme na těsto.
6. Krok
Na krém položíme ovoce.
7. Krok
Želatina: šťávu z kompotu doplníme vodou nebo ovocným džusem na 800 ml.
8. Krok
Přidáme k ní 3 zlaté klasy a uvaříme hustou kaši, kterou necháme chvíli vychladnout.
9. Krok
Želatinu nalijeme na vrch dortu a necháme ho ztuhnout v lednici.