Zdroj: Pixabay: Vu_Pham
Pho Ga (vietnamská kuřecí polévka)
Pho-Ga, jedna z nejznámějších vietnamských polévek, je recept, který ráda připravuji znovu a znovu. Vůně lahodného vývaru, jemné teplo kuřecího masa a svěžest bylinek dělají z tohoto jídla skutečnou lahůdku. Připravit tento pokrm autentickým způsobem vyžaduje trpělivost a pozornost věnovanou detailům, ale věřte mi, že to úsilí stojí za to.
Ingredience
- 1 celý Kuře
- 1 Cibule
- 1 Kus Velikost zázvorového palce
- 3 Bary citronová tráva
- 2 Hvězdicový anýz
- 4 Hřebíček
- 2 Skořicové tyčinky
- sůl a pepř
- 200 g rýžové nudle
- 2 Jarní cibule
- 2 červená Chilli papričky
- 2 rozčtvrcený Limes
- 1 svazek čerstvé listy koriandru
- 1 svazek čerstvá bazalka
Nejnovější letáky
Postup
Recept na polévku Pho Ga připravíte nejprve z vývaru Pho Ga. Vezměte kuře a vložte ho do velkého hrnce. Naplňte hrnec vodou tak, aby bylo kuře zcela zakryté. Aby byl vývar čistý, je důležité kuře před vařením důkladně omýt a odstranit z něj peří.
Do kuřecího vývaru přidejte neoloupanou cibuli, zázvor, stonky citronové trávy, badyán, hřebíček a tyčinky skořice. Vývar nechte na mírném ohni přejít varem.
Snižte teplotu a vývar nechte 2 hodiny mírně vařit. V této fázi rád přidávám špetku soli a pepře. To pomáhá zvýraznit chutě vývaru.
Zatímco se vývar vaří, připravte rýžové nudle podle návodu na obalu. Doporučuji nevařit rýžové nudle příliš doměkka, protože se budou v horkém vývaru dále vařit.
Když je vývar hotový, vyjměte kuře a nechte ho vychladnout. Poté maso vyjměte z kostí. Nyní můžete kuře, uvařené rýžové nudle a vývar naaranžovat do misek.
Do polévky Pho Ga přidejte nakrájenou jarní cibulku, červené chilli papričky, čtvrtky limetek, koriandr a bazalku. Líbí se mi svěžest, kterou tyto ingredience dodávají asijské polévce Pho Ga.