INZERCE

Zdroj: matka_Wariatka from Getty Images

Perníkové koření

Miluji vůni perníkového koření. Krásně oživí každý perníkový pečivo a dodá mu tu pravou vánoční vůni a chuť. Skladování je naprosto bezproblémové, zvláště když ho skladujete v uzavřené skleničce.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 2 Lžíce mleté skořice Přidáno do
  • 1 Lžíce mletých hřebíčků Přidáno do
  • 1 lžíčka mletého anýzu Přidáno do
  • 1 lžička mletého kardamonu Přidáno do
  • 1 lžička mletého zázvoru Přidáno do
  • 12 lžíce mletého muškátového oříšku Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Připravte si všechny mleté koření.

2. Krok

Do malé misky vložte mletou skořici, která tvoří základ perníkového koření.

3. Krok

Přidejte mleté hřebíčky a pečlivě promíchejte.

4. Krok

Anýz a kardamon zařadí do směsi delikátní květinovou a citrusovou nótu. Toto koření přidejte do směsi a opět důkladně promíchejte.

5. Krok

Následně vmíchejte mletý zázvor, který dodá trochu ostrosti a zvýrazní chutě ostatních koření.

6. Krok

Na závěr přidejte špetku mletého muškátového oříšku. Muškátový oříšek je dost silný, proto s ním šetřte.

7. Krok

Směs pečlivě promíchejte a přesuňte do skleničky s víčkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty