Zdroj: Pixabay
Perfektní jednoduché bohaté tmavé čokoládové sušenky
Tyto sušenky z hořké čokolády jsou bohaté, mocné a dekadentně chutné. Díky mírně křupavému povrchu a měkkému, žvýkacímu vnitřku jsou dokonalou pochoutkou pro všechny milovníky čokolády. Skvěle se hodí na dovolenou, jako dárek nebo jako jednoduchý dezert na závěr jídla.
Ingredience
- 2 šálky Univerzální mouka
- 1⁄4 šálek Tmavý kakaový prášek
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 1 čajová lžička sůl
- 1 šálek Nesolené máslo, pokojová teplota
- 11⁄2 šálek Granulované
- 2 Velká vejce
- 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
- 2 šálky Tmavé čokoládové lupínky
- 1 šálek Nasekané ořechy (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C (350 °F). Dva plechy vyložte pergamenovým papírem.
Ve středně velké míse prošlehejte mouku, tmavý kakaový prášek, jedlou sodu a sůl.
Pomocí elektrického mixéru vyšlehejte máslo a cukr do krémové konzistence. Přidejte jedno po druhém vejce a vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud se dobře nespojí.
Postupně přidávejte suché přísady do smetanové směsi a míchejte, dokud se nespojí. Nepřemíchávejte.
Vmíchejte kousky hořké čokolády a ořechy (pokud je používáte).
Pomocí naběračky nebo polévkové lžíce vhoďte těsto na připravené plechy a rozestupy mezi jednotlivými sušenkami jsou 2 cm.
Pečte 10 až 12 minut nebo dokud nejsou okraje křupavé, ale střed je stále měkký.
Sušenky nechte 5 minut vychladnout na plechu, pak je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.