INZERCE

Zdroj: Pixabay

Perfektní jednoduché bohaté tmavé čokoládové sušenky

Tyto sušenky z hořké čokolády jsou bohaté, mocné a dekadentně chutné. Díky mírně křupavému povrchu a měkkému, žvýkacímu vnitřku jsou dokonalou pochoutkou pro všechny milovníky čokolády. Skvěle se hodí na dovolenou, jako dárek nebo jako jednoduchý dezert na závěr jídla.

INZERCE

Ingredience

porce
24
  • 2 šálky Univerzální mouka Přidáno do
  • 14 šálek Tmavý kakaový prášek Přidáno do
  • 1 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 šálek Nesolené máslo, pokojová teplota Přidáno do
  • 112 šálek Granulované Přidáno do
  • 2 Velká vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
  • 2 šálky Tmavé čokoládové lupínky Přidáno do
  • 1 šálek Nasekané ořechy (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C (350 °F). Dva plechy vyložte pergamenovým papírem.

2. Krok

Ve středně velké míse prošlehejte mouku, tmavý kakaový prášek, jedlou sodu a sůl.

3. Krok

Pomocí elektrického mixéru vyšlehejte máslo a cukr do krémové konzistence. Přidejte jedno po druhém vejce a vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud se dobře nespojí.

4. Krok

Postupně přidávejte suché přísady do smetanové směsi a míchejte, dokud se nespojí. Nepřemíchávejte.

5. Krok

Vmíchejte kousky hořké čokolády a ořechy (pokud je používáte).

6. Krok

Pomocí naběračky nebo polévkové lžíce vhoďte těsto na připravené plechy a rozestupy mezi jednotlivými sušenkami jsou 2 cm.

7. Krok

Pečte 10 až 12 minut nebo dokud nejsou okraje křupavé, ale střed je stále měkký.

8. Krok

Sušenky nechte 5 minut vychladnout na plechu, pak je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty