Zdroj: 4kodiak from Getty Images Signature
Pečené vepřové kýta vcelku
Skvělý recept na tradiční pečené vepřové kýta vcelku, který si zamilují všichni milovníci masa.
Ingredience
Hlavní ingredience
- 1 ks Klidně celý
- 3 ks cibule
- 4 stroužky česnek
Koření
- 1 čajová lžička mletý černý pepř
- 1 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička mletá paprika
- 1 čajová lžička Majoránka
- 1 čajová lžička Tymián
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180°C. Cibuli očistěte a nakrájejte na středně velké kusy. Česnek oloupejte a nechte celý.
Karé omyjte, osušte a nakrájejte na porce. Poté karé osolte, opepřete a nechte stát asi 15 minut, aby koření proniklo do masa.
Na pánvi na oleji opečte vepřové karé z každé strany, abyste uzavřeli povrch masa a pomohli tak, aby karé při pečení zůstalo šťavnaté.
Do pekáče položte opečené vepřové karé, přidejte česnek a zalijte sklenicí vody. Pekáč vložte do předem vyhřáté trouby a pečte přikryté asi 60 minut.
Po hodině pečení vyjměte plech z trouby a maso přelijte šťávou. Poté pečte maso ještě 30 minut bez přikrytí, aby se vrch krásně zapekl.
Po upečení nechte maso trochu odpočinout a poté ho nakrájejte.