INZERCE

Zdroj: 4kodiak from Getty Images Signature

Pečené vepřové kýta vcelku

Skvělý recept na tradiční pečené vepřové kýta vcelku, který si zamilují všichni milovníci masa.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní ingredience

  • 1 ks Klidně celý Přidáno do
  • 3 ks cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česnek Přidáno do

Koření

  • 1 čajová lžička mletý černý pepř Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička mletá paprika Přidáno do
  • 1 čajová lžička Majoránka Přidáno do
  • 1 čajová lžička Tymián Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C. Cibuli očistěte a nakrájejte na středně velké kusy. Česnek oloupejte a nechte celý.

2. Krok

Karé omyjte, osušte a nakrájejte na porce. Poté karé osolte, opepřete a nechte stát asi 15 minut, aby koření proniklo do masa.

3. Krok

Na pánvi na oleji opečte vepřové karé z každé strany, abyste uzavřeli povrch masa a pomohli tak, aby karé při pečení zůstalo šťavnaté.

4. Krok

Do pekáče položte opečené vepřové karé, přidejte česnek a zalijte sklenicí vody. Pekáč vložte do předem vyhřáté trouby a pečte přikryté asi 60 minut.

5. Krok

Po hodině pečení vyjměte plech z trouby a maso přelijte šťávou. Poté pečte maso ještě 30 minut bez přikrytí, aby se vrch krásně zapekl.

6. Krok

Po upečení nechte maso trochu odpočinout a poté ho nakrájejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty