Pečené kuře s fazolkami
Toto jídlo má jednoznačně nádech středomoří. Svěží zelené fazolky, maso s malým obsahem tuku, (pokud zapomenete na kůžičku) a jako bonus malá baby brambora. A jaké jsou další výhody tohoto receptu? No šup na jeden pekáč, tedy příprava do 5’.
Ingredience
- 4 porce kuřecího masa s kostí
- 500 g čerstvých zelených fazolek mohou být i mražené
- 8 kusů Baby brambor
- 2 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
- 1 cibuli nakrájenou na kolečka
- 200 g konzervovaných loupaných rajčat
- 1 lžíce cukr
- sůl a pepř
- 75 ml olivového oleje
- 200 voda
- oregano
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Do zapékací mísy dejte rajčata, cibuli, česnek, olivový olej, přidejte brambory, fazolky a kuře, okořeňte solí, pepřem a oreganem. Zalijte vodou (používam Pí vodu BCS) nebo vývarem, dobře promíchejte, srovnejte tak, aby kuře bylo nahoře a pod nim zelenina.
Přikryjte poklopem, alobalem nebo pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečte cca 80’ a v průběhu pečení kontrolujte, aby fazolky byly ponořeny ve šťávě a nebyly vysušené. Tak 10’ před dopečením odkryjte a nechte upéct do zlatova.
Podávejte s pečivem.