INZERCE

Zdroj: monkeybusinessimages from Canva

Pečené jehněčí stehno s česnekem a rozmarýnem

Toto chutné a aromatické jehněčí stehno je pečené dozlatova s česnekem a rozmarýnem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 ks jehněčí kýta Přidáno do
  • 5 ks česnek Přidáno do
  • 2 větvičky Rozmarýn Přidáno do
  • 2 lžíce olivový olej Přidáno do
  • mořská sůl Přidáno do
  • černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

2. Krok

Jehněčí stehno umyjte a očistěte. Česnek oloupejte a rozmarýn opláchněte.

3. Krok

Ve malé nádobě smíchejte olivový olej, rozdrcený česnek, nasekaný rozmarýn, sůl a koření.

4. Krok

Tímto směsem potřete jehněčí stehno ze všech stran.

5. Krok

Jehněčí stehno vložte do pekáčku, případně na plech.

6. Krok

Stehno pečte v troubě přibližně 2 hodiny nebo dokud teploměr neukáže teplotu 70 stupňů Celsia.

7. Krok

Pečené jehněčí stehno nechte 10-15 minut odstát, pak ho můžete nakrájet a servírovat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty