INZERCE
Pečené hrušky s medem a skořicí

Pečené hrušky s medem a skořicí

Dnes tady pro vás mám typ na výtečný lehký dezert, s ne tak velkým množstvím kalorii. Hrušky jsou samy o sobě dost sladké, stačí přidat jen trochu medu, koření a citrusové šťávy.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 3 hrušky s tvrdou dužinou Přidáno do
  • 1 lžička mleté skořice Přidáno do
  • 2 kousky skořice v celku Přidáno do
  • 1 kousek badyánu Přidáno do
  • 2 lžíce másla Přidáno do
  • 2 lžíce medu Přidáno do
  • šťáva z 1 2 citronu Přidáno do
  • šťáva z 1 2 pomeranče Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.

1. Troubu předehřejte na 200 stupňů. 2. Hrušky oloupejte, rozkrojte napůl a vykrojte jádřinec. 3. Do zapékací mísy nalijte citronovou a pomerančovou šťávu, přidejte badyán, skořici mletou i vcelku, med a promíchejte. Hrušky naskládejte do mísy, polijte šťávou a dejte péct. 4. V Průběhu pečení hrušky otočte a polévejte šťávou. Ovoce je hotové v okamžiku, kdy na dně zapékací mísy zůstane minimum redukovaného sirupu a ovoce nabere zlatavou barvu cca 30-40’. 5. Podávejte s jogurtem, posypané domácí granolou a vlašskými ořechy.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty