INZERCE
Pečené hrušky s medem a skořicí
Dnes tady pro vás mám typ na výtečný lehký dezert, s ne tak velkým množstvím kalorii. Hrušky jsou samy o sobě dost sladké, stačí přidat jen trochu medu, koření a citrusové šťávy.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 3 hrušky s tvrdou dužinou
- 1 lžička mleté skořice
- 2 kousky skořice v celku
- 1 kousek badyánu
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce medu
- šťáva z 1 2 citronu
- šťáva z 1 2 pomeranče
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Troubu předehřejte na 200 stupňů. 2. Hrušky oloupejte, rozkrojte napůl a vykrojte jádřinec. 3. Do zapékací mísy nalijte citronovou a pomerančovou šťávu, přidejte badyán, skořici mletou i vcelku, med a promíchejte. Hrušky naskládejte do mísy, polijte šťávou a dejte péct. 4. V Průběhu pečení hrušky otočte a polévejte šťávou. Ovoce je hotové v okamžiku, kdy na dně zapékací mísy zůstane minimum redukovaného sirupu a ovoce nabere zlatavou barvu cca 30-40’. 5. Podávejte s jogurtem, posypané domácí granolou a vlašskými ořechy.