Zdroj: ajafoto from Getty Images
Pečená kachna s dušeným červeným zelím
Poctivá pomalu pečená kachna s dušeným červeným zelím.
Ingredience
- 1 ks celá kachna
- 200 g červené zelí
- 1 ks velká cibule
- 3 ks jablka
- 4 ks Brambory
- Sůl a černý pepř
- 2 pl Cukr
- 2 pl oleje
- 2 pl Mouka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve kachnu důkladně umyjte a osušte.
Kachnu zvenku i zevnitř osolte a opepřete. Poté ji položíme na plech, na jehož dno dáme trochu vody, aby maso nebylo suché.
Kachnu vložte do trouby předehřáté na 180 °C na přibližně 2 hodiny. Každých 15 minut kachnu polévejte šťávou z pečení, aby maso zůstalo šťavnaté.
Mezitím na oleji osmahněte očištěná a nakrájená jablka spolu s červeným zelím, přidejte 2 lžíce cukru, sůl podle chuti a vodu. Zelí dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
Když je kachna hotová, vyjměte ji z trouby a před porcováním ji nechte alespoň 10 minut odpočívat. Tento krok je velmi důležitý, protože kachna si díky němu uchová šťávu.
Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a uvařte v osolené vodě. Brambory jsou skvělou přílohou k tomuto pokrmu.
Nakonec přidejte do zelí 2 lžíce mouky rozpuštěné ve studené vodě a nechte zelí na mírném ohni dalších 10 minut.