INZERCE

Pavlovova roláda

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 6 ks Bílka Přidáno do
  • 330 g krystalový cukr Přidáno do
  • 1 pl Zlatý klásek Přidáno do
  • 1 pl vinný ocet Přidáno do
  • 65 g plátky mandlí Přidáno do
  • 250 g mascarpone Přidáno do
  • 250 ml šlehačka Přidáno do
  • 250 g Aronie Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • maliny Přidáno do
  • moučkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.

Bílky začneme šlehat na nižších otáčkách a postupně asi po 2 minutách šlehání přidáme po lžičkách cukr a šleháme do husté a lesklé konzistence asi 10 minut. Před koncem přidáme vinný ocet a zlatý klas. Naneseme na papírem vyložený plech standardní velikosti a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 12 minut při teplotě 180 stupňů a následně snížíme na 160 stupňů a dopečeme ještě 20 minut. Po upečení obrátíme, stáhneme pečící papír a srolujeme. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém: vyšleháme smetanu a samostatně mascarpone – spojíme (já sladidlo nepřidávám, protože těsto je dost sladké a krém sladkost pěkně neutralizuje). Krém namažeme do ¾ na plát těsta. Ukládáme maliny a aroniový vývar, který připravíme vařením aronie s cukrem asi 20 minut. Srolujeme a necháme ztuhnout v lednici alespoň hodinu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty