Pavlovova roláda
Ingredience
- 6 ks Bílka
- 330 g krystalový cukr
- 1 pl Zlatý klásek
- 1 pl vinný ocet
- 65 g plátky mandlí
- 250 g mascarpone
- 250 ml šlehačka
- 250 g Aronie
- 100 g cukr
- maliny
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Bílky začneme šlehat na nižších otáčkách a postupně asi po 2 minutách šlehání přidáme po lžičkách cukr a šleháme do husté a lesklé konzistence asi 10 minut. Před koncem přidáme vinný ocet a zlatý klas. Naneseme na papírem vyložený plech standardní velikosti a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 12 minut při teplotě 180 stupňů a následně snížíme na 160 stupňů a dopečeme ještě 20 minut. Po upečení obrátíme, stáhneme pečící papír a srolujeme. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém: vyšleháme smetanu a samostatně mascarpone – spojíme (já sladidlo nepřidávám, protože těsto je dost sladké a krém sladkost pěkně neutralizuje). Krém namažeme do ¾ na plát těsta. Ukládáme maliny a aroniový vývar, který připravíme vařením aronie s cukrem asi 20 minut. Srolujeme a necháme ztuhnout v lednici alespoň hodinu.