Palak paneer
350 g sýra paneer 500 g špenátu (může být čerstvý nebo mražený) 2 středně velké cibule, nakrájené na kostičky 4 stroužky česneku, nasekané 1 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru 2 lžičky garam masala 1 lžička mleté kurkumy 1 lžička mletého koriandru 1 lžičk
Ingredience
- 350 g sýra paneer
- 500 g špenátu může být čerstvý nebo mražený
- 2 stredne veľké cibule
- nakrájené na kostičky
- 4 stroužky česneku
- nasekané
- 1 Lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
- 2 lžičky garam masala
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 Lžíce oleje nebo ghee
- sůl
- 250 ml smetany můžete použít také kokosové mléko pro veganskou verzi
Nejnovější letáky
Postup
Špenát blanšírujte ve vroucí vodě po dobu asi 2 minut. Poté ho sceďte a ponořte do ledové vody, aby zůstal krásně zelený. Po zchladnutí ho důkladně odceďte a v mixéru ho rozmixujte na hladkou pastu. Můžete přidat trochu vody, pokud je to potřeba.
Sýr paneer nakrájejte na kostičky a na pánvi s trochou oleje ho z obou stran opečte do zlatova. Poté ho vyjměte a odložte stranou.
Na stejné pánvi přidejte zbytek oleje a přidávejte cibuli. Smažte, dokud nebude zlatohnědá.
Přidejte nasekaný česnek a zázvor a smažte další 2 minuty.
Poté přidejte garam masala, kurkumu, koriandr a kmín. Dobře promíchejte a smažte další minutu, aby se koření propojily s ostatními ingrediencemi.
Nyní přidejte pastu ze špenátu a sůl. Dobře promíchejte a nechte vařit 5-10 minut na mírném ohni.
Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Nechte vařit další 2 minuty.
Nakonec přidejte opečený sýr paneer a jemně ho začleňte do omáčky. Vařte další 2-3 minuty, aby sýr absorboval chutě omáčky.
Podávejte horké s rýží nebo indickým chlebem naan.
Dobrou chuť!