Ovocný Cobbler
Ovocný Cobbler je jednoduchý dezert pocházející z anglosaských zemí, který je ideální k použití sezónního ovoce. Těsto se připraví rychle a peče se přímo na vrchu ovoce, což vytváří chutnou kombinaci jemného těsta a šťavnatého ovoce.
Ingredience
- 500 g jahod a malin (můžete použít jakékoliv ovoce dle chuti)
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 1 vejce
- 100 g masla
- sůl
- citronová kůra
- vanilkový extrakt
Nejnovější letáky
Postup
Ovoce omyjeme, ocistíme a pokud je potřeba, nakrájíme na menší kousky. Jahody pokrájíme napůl.
V misce smícháme mouku, cukr, trochu soli, nastrouhanou citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přidáme vejce a máslo nakrájené na kousky. Zpracujeme na hladké těsto.
Ovoce dáme do pekáče, posypeme 50g cukru a přidáme 2 lžíce vody. Důkladně promícháme.
Těsto rozdělíme na menší kousky a pokládáme je na ovoce. Necháme mezi nimi malé mezery, protože během pečení těsto naroste.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 40 minut, dokud těsto nezhoustne a nezíská zlatavou barvu.
Ovocný Cobbler podáváme teplý, ideálně s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.