Zdroj: Tatiana Volgutova from Getty Images
Ovesné sušenky bez mouky
Tyto ovesné sušenky bez mouky jsou mým oblíbeným receptem, který jsem si upravila podle svého. Sušenky jsou skvělé pro zdravé snackování a neobsahují žádnou běžnou mouku.
Ingredience
- 2 hrnky ovesných vloček
- 3 kus zralé banány
- 1⁄2 hrnek nasekaných ořechů
- 1⁄2 lžíce skořice
- 1⁄4 lžíce Soli
- 1⁄4 hrnek medu
- 1⁄4 hrnek rostlinného oleje
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů a plech vyložte pečícím papírem. Připravený plech je velmi důležité použít, aby se sušenky nepřipálily.
Do misky nasypte ovesné vločky. Zde doporučuji použít jemné ovesné vločky, které dodají sušenkám lepší strukturu.
Přidejte nasekané ořechy, skořici, sůl, med a olej a vše důkladně promíchejte.
Banány rozmačkejte vidličkou na kaši a přidejte do směsi. Zde se nebojte použít opravdu zralé banány - čím jsou banány zralejší, tím jsou sušenky sladší.
Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily a vytvořily těsto.
Těsto rozdělte na plechu na 15 kousků a vytvarujte sušenky. Já zde obvykle používám lžíci na zmrzlinu, aby byly sušenky stejně velké.
Pečte v předehřáté troubě 15 minut, dokud nejsou sušenky zlatavé. Po vyndání z trouby je nechte chvíli odpočinout na plechu, než je přesunete na mřížku k úplnému vychladnutí.