Ořechové medové sušenky
Znáte to, kdykoli během dne dostanete chuť si na něčem pochutnat. Vyzkoušejte tyto měkké sušenky. :)
Ingredience
- 1 ks jablko
- 200 ml Voda
- 6 lžíce med
- 1 lžíce Skořice
- 1 lžíce Skořice
- 1 lžíce Sodný bikarbonát do čaje
- 1⁄2 lžíce vanilkového extraktu
- 200 ml olivového oleje
- 500 g Hladké špaldové mouky
- 100 g Vlašských ořechů nebo co doma najdeme
Nejnovější letáky
Postup
Drobně nakrájené oloupané jablko opékáme na rozpálené pánvi 2-3 minuty, dokud nezačne změknout. Podlijeme vodou a vaříme asi 10 minut nebo dokud voda nevypaří.
Mezitím si rozmixujeme ořechy, aby vypadaly jemně nasekané.
Přesuneme jablko do misky a mícháme v med, skořici, jedlou sodu, vanilku a olej. Všechno dobře promícháme a poté postupně přidáváme mouku. Nejlépe je těsto hnětat rukama. Těsto bude měkké, mastné a nebude lepit.
Pokryjeme těsto fólií a vložíme do lednice na 1 hodinu.
Po odležení těsto rozdělíme na dvě části. Vyválíme ho mezi 2 papíry na pečení. Válíme do tloušťky přibližně ½ cm. Skleničkou si z těsta vykrájíme sušenky a přesuneme je na plech vyložený pečicím papírem.
Cookies můžete posypat nasekanými ořechy nebo nasekanou hořkou čokoládou.
Pečeme na 200 ˚C, cca 8-10 minut nebo dokud nejsou upečené.