Zdroj: Pixabay
Olivy v oleji
Toto je jednoduchý tradiční recept na nakládání oliv. Je to chutná a zdravá svačinka, kterou si můžete vychutnat kdykoli během roku. Není těžké naložit si olivy sám jako ve středomořských zemích.
Ingredience
- 500 Gram Zelené nebo černé olivy
- 1 l voda
- 100 Gram mořská sůl
- 2 Citrony
- 4 stroužky česneku
- čerstvý tymián a rozmarýn
- 1 Čajová lžička Kuličky pepře
- Extra panenský olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na olivy v oleji olivy důkladně omyjte a vložte je do velké mísy. Přidejte vodu a mořskou sůl a míchejte, dokud se sůl nerozpustí. Olivy by měly být zcela pokryty vodou. Mísu přikryjte a nechte ji 3 dny stát, přičemž vodu každý den vyměňujte.
Čtvrtý den vypusťte vodu z misky a nechte olivy oschnout.
Zatímco se olivy suší, připravte si nakládací koření: Omyjte citrony a nakrájejte je na plátky. Nasekejte stroužky česneku a smíchejte je s tymiánem a rozmarýnem, zrnky pepře a plátky citronu.
Vložte olivy do sklenice a přidejte směs koření. Nalijte tolik olivového oleje, aby byly všechny olivy pokryty.
Sklenici uzavřete a nechte ji na chladném a tmavém místě alespoň dva týdny, aby se chuť rozvinula.
Po dvou týdnech nakládání jsou nakládané olivy připraveny ke konzumaci. V lednici je můžete skladovat několik měsíců. Jsou ideální svačinkou k nápoji nebo středomořskému jídlu.