Zdroj: Pixabay
Nepečený cheesecake Philadelphia
Tento nepečený cheesecake s Philadelphia sýrem je skvělý pro ty, kdo preferují rychlé a snadné recepty bez nutnosti péct. Chutný koláč je doplněný křupavou sušenkovou bázi a jemnou krémovou vrstvou.
Ingredience
- 200 g Digestive sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
- 500 g sýra Philadelphia
- 150 g práškového cukru
- citron
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 400 ml smetany ke šlehání
- 10 g želatiny
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozdrtíme na drobno (můžeme použít mixér) a smícháme s rozpuštěným máslem. Tuto směs pak rovnoměrně rozprostřeme na dno formy a necháme v lednici ztuhnout.
Do misky si dáme Philadelphia sýr, práškový cukr, vanilkový extrakt a citronovou šťávu a smícháme dohladka.
Směs sýra rovnoměrně rozetřeme na vychladlou sušenkovou bázi a umístíme zpět do lednice chladit.
Želatinu připravíme podle instrukcí na obalu a přidáme do smetany ke šlehání. Tuto směs vlijeme na vrstvu Philadelphia sýra a necháme v lednici ztuhnout alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc.
Po vyndání z lednice cheesecake ozdobíte podle chuti, např. čerstvým ovocem.