INZERCE
Zdroj: Facebook - Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.
Nejlepší zázvorky
Nejlepší a nejjemnější zázvorník je velmi oblíbený pro svou štiplavou chuť. Je to vánoční pochoutka.
INZERCE
Ingredience
porce
15
- 400 g hladká mouka
- 400 g polohrubá mouka
- 600 g moučkový cukr
- 20 g Mletý sušený zázvor
- 1⁄2 kl prášek do pečiva
- 1⁄2 kl Jedlá soda
- 4 pl olej
- 6 ks vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
600 min.
1. Krok
Připravte si mísu, ve které smícháte všechny ingredience - kromě mouky.
2. Krok
Pak postupně přidávejte mouku a míchejte, dokud se směs nespojí.
3. Krok
Poté těsto přeneste na vál a vypracujte ho. Pokud se lepí, posypte ho polohrubou moukou.
4. Krok
Posypte vál moučkovým cukrem a těsto na něm rozválejte na tloušťku asi 5 milimetrů.
5. Krok
Nakrájené perníčky položte na vymaštěný plech s rozestupy alespoň 3 cm a nechte je volně schnout alespoň 10 hodin. Ideálně přes noc.
6. Krok
Perníčky pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 15 minut. Po upečení s nimi trochu pohněte, aby se nelepily.